Freshtape.sk Lifestylový magazín

  • Home page
  • Lifestyle
  • Štýl
  • Technika
  • Cestovanie
  • Vzťahy
  • Auto & Moto
  • Biznis

Ako si pripraviť kapra

Máte dosť vyprážaných podkovičiek? Chcete tento rok zmenu? …čo tak rybie prsty? 😀 …ale nie, nemajte obavy, aj keď existuje veľa rodín, ktoré dávajú prednosť tomuto druhu ryby (ak sa to tak dá nazvať). Hlavne ak majú malé deti a hrozí nehoda s kosťami…nikomu sa predsa nechce počas Štedrovečernej večeri chodiť po pohotovosti.

Ale vráťme sa ku kaprovi. Nemusíte ho len vyprážať. Môžete si ho pripraviť inak. Pár drobných zmien nikomu neublíži.

Kapor so šampiňónmi 

Suroviny

Kapor

100-150 g šampiňónov

80-100 g masla

Šťava z citróna

Grilovacie korenie

Olej

Soľ

Múka

Postup

Očisteného a umytého kapra posoľte a polejte citrónovou šťavou. Kapra následne potrite grilovacím korením a opečte na oleji

V druhej panvici si rozpustite maslo, zahustite múkou a pridajte nakrájané šampiňóny. Pridajte štipku soli, trochu vody a vložte do nej opečeného kapra. Všetko stačí prehriať a môžete podávať.

Plnený kapor

Možno sa Vám zdá, že v zemiakovom šaláte je zeleniny dosť, ale tomuto kaprovi isto prídete na chuť….a len medzi nami – zelenina je zdravá J

Suroviny

Kapor

Olej

Citrónová šťava

Soľ

Plnka

Žemľa

1 vajce

30 g masla

80-100 g miešanej zeleniny

Čierne mleté korenie

Muškátový orech

Soľ

Postup

Plnka

Umytého kapra pokvapkajte citrónovou šťavou, posoľte a naplňte plnkou.

Zeleninu pokrájajte na menšie kocky a na masle uduste. Žemľu namočte do mlieka a vyžmýkajte. Pridajte k udusenej zelenine. Premiešajte a pridajte celé surové vajíčko, trochu muškátového orechu, čierne korenie a rozpustené maslo. Všetko poriadne premiešajte.

Umytého kapra pokvapkajte citrónovou šťavou, posoľte a naplňte plnkou. Kapra budete musieť zošiť. Potrite kapra olejom a dajte na pekáč. Podlejte ho trochou vody a pečieme.

Ďalšie možnosti.

Ak chcete kapra len trochu vylepšiť, prípadne pozmeniť trochu jeho chuť postačí ak umytého kapra posolíte a potriete prelisovaným cesnakom. Kapra vložte na pekáč, pridajte trochu masla a dajte piecť.

Cesnak nemusí voňať každému, preto to môžete skúsiť s mandľovým likérom. Nakrájajte kapra na porcie. Posoľte a pokvapkajte mandľovým likérom. Jednotlivé porcie opečte na panvici na oleji do zlatista. Po vybratí  kapra ešte dajte spariť – teplé kúsky prikryte druhým tanierom.

Pixabay.com / zdenet (https://pixabay.com/cs/kapr-keser-rybolov-ji%C5%BEn%C3%AD-%C4%8Dechy-317196/)

2018-06-03
angelo

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Random Posts

Pracovný odev si už nemusíte kupovať. Máme pre vás riešenie!
Lifestyle

Pracovný odev si už nemusíte kupovať. Máme pre vás riešenie!

29 dec 2018
Čo môže byť príčinou toho, že váš vzťah už nie je taký ako kedysi
Komerčné články

Čo môže byť príčinou toho, že váš vzťah už nie je taký ako kedysi

19 dec 2017
Kvalitné osvetlenie cestných komunikácií zníži nehodovosť na cestách
Komerčné články

Kvalitné osvetlenie cestných komunikácií zníži nehodovosť na cestách

28 mar 2018
Ako sa zbaviť jarnej únavy
Zdravie

Ako sa zbaviť jarnej únavy

22 apr 2018
Kúpte si obuv, ktorá vám vydrží niekoľko rokov
Komerčné články

Kúpte si obuv, ktorá vám vydrží niekoľko rokov

22 dec 2017

Freshtape


Lifestylový magazín prinášajúci zaujímavé informácie z oblasti techniky, módy, vzťahov a cestovania.